Jan Gintberg æreshåndværker nummer ni

Egentlig er Jan Gintberg uddannet landmand i 1980erne, og han fulgte den uddannelse op med en bachelorgrad i jordbrugsvidenskab.

Men scenen havde altid trukket i ham, og Jan Gintberg landede på den rette hylde for snart 30 år siden, da han inspirereret af Casper Christensen kastede sig over stand up.

Sammen med sin kone flyttede han for 23 år siden til Søborg, og nu bliver han næste år hædret som æreshåndværker i Gladsaxe Håndværkerforening.

Jan Gintberg bliver den niende prismodtager i rækken

-Jeg er tidligere hædret som æresborger i 3540 Lynge, hvor jeg voksede op, og nu følger så denne ære. Det er jeg meget stolt over, siger Jan Gintberg, der lige har haft premiere på et nyt show, som han nu i adskillige måneder vil turnere landet rundt med.

-Det med at optræde har altid interesseret mig. Jeg har været med i amatørteater og studenterrevyer, og så blev jeg inspireret til at lave stand up, da jeg havde set Casper Christensen.

-Det skal jeg også prøve, sagde jeg til mig selv.

 Det gjorde han, og siden er det gået vældigt godt med bl.a. en lang række tv-shows – ofte fra det såkaldte udkantsdanmark.

De mange tv-programmer har kastet en god portion priser af sig. Det er humor og satire på et begavet plan, hvor publikum ofte får lov til at grine af sig selv uden at blive generet – i hvert fald kun på den gode måde..

Jan Gintberg blev forholdsvis tidligt i karrieren nærmest verdenskendt, da han var med til at lave radioprogrammet Tæskeholdet, hvor selv CNN havde det med i en udsendelse.

Skriv en kommentar