Udbudsportalen blev præsenteret

Lokale håndværkere skal lave lokale opgaver – i hvert fald inden for en vis økonomisk ramme. Og via den kommunale udbudsportal kan man registrere sig og se, om der er opgaver, man kan være interesseret i.

Udbudsportalen blev introduceret i Gladsaxe for lidt over et år siden, men corona har bremset kendskabet en del.

Det forsøgte man at råde bod på i tirsdags ved et medlemsmøde med repræsentanter for kommunen.

Ejendomschef Lene Riis fortalte om erfaringerne indtil nu, og medlemmerne blev informeret om mulighederne for at blive en del af ordningen. Indtil nu er der ikke rigtig kommet skred i opgaverne, men med en langt større åbning af samfundet skal der gerne komme skred i tingene. Faktisk har der kun været 56 kommunale udbud til 12 millioner kroner.

Erhvervschef Karen Brosbøl Wulf fortalte lidt om at få de unge inspireret til at tage en håndværksmæssig uddannelse, og Andreas Fatum, der har titlen erhvervsplaymaker, fortalte om arbejdet med at få de lidt ældre elever sat i forbindelse med arbejdsmarkedet. Det kan bl.a. ske via virksomhedsbesøg og praktik. Med 770 elever i den målgruppe kan det godt knibe med at skaffe praktikpladserne. Gladsaxe har introduceret ”Jobsnuseren” i 7. klasse, hvor eleverne i en uge har et erhvervsrettet undervisningsforløb.

Hanne Panduro Hess fra Jobcentret orienterede om arbejdet om at få folk i arbejde. IPS står for Individuelt planlagt job eller uddannelse med støtte til folk, der er ramt af psykisk sygdom eller psykisk sårbarhed.

Med IPS-metodens principper og værktøjer gennemføres forløb, der er skræddersyet til det enkelte menneske, så det matcher deres ønsker og drømme for et liv med arbejde. Udover at gennemføre enkeltpladsforløb, der udføres af egne IPS-konsulenter, tilbyder Jobcentret kurser og uddannelser i IPS-metoden.

Succesraten ligger på ca. 60 procent.

Der var også gode råd om at udvikle sin forretning og om at man gerne giver råd om f.eks. generationsskifte fra Erhversvhus Hovedstaden ved Flemming Troelsen, og Finn Arvid Olsen fra Køge Handelsskole fortalte om mulighederne for støtte efter covid og brexit.

Skriv en kommentar