Ærerhåndværkeren overtog prisuddeling

Jan Gintberg fik selv æren af at afsløre maleriet, der dog er baseret på et foto taget for en del måneder siden. Foto: Kaj Bonne

Af Niels Rasmussen

Jan Gintberg fik latteren til at rulle da han blev prismodtager nummer ni.

Jeg kommer altid til at sige det forkerte, lød det med selverkendelse fra Jan Gintberg, da han i søndags fik overrakt prisen som Årets æreshåndværker i Gladsaxe Håndværkerforening.

Og de mange fremmødte sagde gud ske tak og lov for det. For hans takketale udviklede sig ikke overraskende hurtigt til et mindre stand up show, der fik latteren til at rulle.

-Jeg har aldrig hørt så mange forkerte årstal. Lød hans kommentar til bestyrelsesmedlem Ebbe Skovgaards tale, der motiverede hvorfor Jan Gintberg fra Uranienborg Alle er prismodtager.

Jan Gintberg kan det der med at genere folk uden at de føler sig fornærmede, men snarere i bedste Ludvig Holberg-stil får noget at tænke over. Livet er ofte så grotesk, at det er lige til at grine af.

Egentlig skulle prisen have været overrakt ved håndværkerforeningens 109-års fødselsdag i juni. Men Jan Gintberg har haft travlt med at turnere med sit show “Død eller leende”, så festen måtte skubbes til i søndags.

Da han blev udnævnt, fik han travlt med at finde ud af, hvad det hele gik ud på, og efter at have været på Google virkede det også acceptabelt at en landbrugsuddannet mand fra Lynge og senere stand up- komiker og radiovært og forfatter kunne komme i betragtning til prisen.

Som de foregående otte prismodtagere har Jan Gintberg fået malet et portræt.

-Jeg ligner Grubleren, sagde han og tænkte på franskmanden Auguste Rodins berømte skulptur “Le penseur”.

-Jeg ser ung ud. I hvert fald meget yngre end Allan Olsen, sagde Jan Gintberg, mens sidste års modtager, der også var blandt gæsterne, storgrinede.