Selvstændige skal kunne få dagpenge uden at lukke

Selvstændiges indtægt forsvinder lige nu mellem hænderne på dem. Men mens offentligt ansatte og privatansatte lønmodtagere, der står til at miste deres indtægt, har en længere periode med økonomisk sikkerhed, så har selvstændige det ikke.

Det mener SMVdanmark ikke kan være rigtigt i den nuværende situation. Der er brug for en understøttelse af selvstændige, der står helt uden omsætning, så de kan opretholde et eksistensminimum under krisen, lyder det fra politisk chefkonsulent i SMVdanmark, Alexander Nepper.

Adgangen til dagpenge skal lempes

Han mener, at selvstændige som lige nu står helt uden omsætning, bør få mulighed for at gå på dagpenge, uden at skulle lukke deres virksomhed.

“De 200.000 selvstændige i Danmark rammes ekstra hårdt lige nu. Manglende sikkerhedsnet og ikke mindst manglende omsætning er en giftig økonomisk kombination, hvis man vil have banklån eller bare nattesøvn. I SMVdanmark er vi hele dagen blevet ringet op af selvstændige, hvor stemmen knækker, fordi udsigten til at dette økonomiske Coronamareridt stopper er lang,” siger Alexander Nepper.

“Lønmodtagere, der mister deres indtægt kan få dagpenge, men selvstændige skal have afsluttet og lukket alt ned, før de igen bare kan få understøttelse. Rettighedsgabet er her for stort,” siger Alexander Nepper og fortsætter:

“Selvstændige skal have mulighed for at ride stormen af på dagpenge. Mange selvstændige betaler troligt til en a-kasse og har gjort det i årevis, men bruger den sjældent. De skal kunne sætte deres virksomhed i dvale og få dagpenge i en periode. Alternativet er en lang række konkurser, og så skal folk alligevel have understøttelse. Med dette forslag håber vi, at vi som samfund kan holde hånden under de små virksomheder, så de selvstændige kan gå tilbage til deres virksomheder i stedet for at gå på jobcenteret.”

Skriv en kommentar