SMV:Halvering af moms vil være tiltrængt hjælp for erhvervslivet

Vicedirektør SMVdanmark , Jakob Brandt

Venstre har foreslået, at momsen sænkes midlertidigt fra 25 til 12,5 pct. fra 1. juni og året ud. Det møder ros fra vicedirektør i SMVdanmark, Jakob Brandt, der mener, at det er en oplagt vej til at sætte gang i danskernes forbrug:
”Hjælpepakker er ikke nok, hvis Folketinget ønsker at holde erhvervslivet i live, og genstarte den danske økonomi. Der er behov for finanspolitiske lempelser. Venstres forslag vil øge forbruget og øge omsætningen hos de mange SMV’er, som er hårdest ramt af krisen. Kriser får folk til at holde mere på pengene. Risikoen er, at sundhedskrisen bider sig fast og omsættes til en alvorlig økonomisk krise. Derfor skal vi også for økonomiens skyld holde en hånd under efterspørgslen. En halvering af momsen er en helt oplagt løsning på den udfordring,” siger han og fortsætter:
”Vi har for få uger siden foreslået at sænke momsen til 15 pct. resten af året, så vi er glade for at Venstre nu har taget forslaget op. Der er brug for en hjælpepakker til forbrugerne: De små og mellemstore virksomheder trænger til at høre kasseapparatet ringe igen. Samtidig er det socialt afbalanceret og kommer alle til gavn.”
SMVdanmark anslår, at en halvering af momsen koster statskassen godt 40 mia. kr. og foreslår, at hjælpepakken finansieres af det økonomiske råderum.

Skriv en kommentar