Kommunen hylder Jernpladsen A/S som et grønt forbillede

Jernpladsen A/S, der holder til på Gladsaxe Ringvej 51,  var en af de to vindere, da Gladsaxe Kommune traditionen tro skulle hylde en virksomhed, der især udgør et lokalt og globalt forbillede for den grønne omstilling til bæredygtig vækst.

European Energy A/S blev den anden vinder.

Gladsaxe har, som en af landets største erhvervskommuner, mange ambitiøse virksomheder. Derfor kårer kommunens erhvervsservice hvert år en vinder af Gladsaxe Erhvervspris sammen med Gladsaxe Erhvervsråd. Men da udvalget skulle vælge vinderen, stod de i et
dilemma mellem to virksomheder. Derfor besluttede de at kåre to vindere i 2020, European Energy A/S og Jernpladsen A/S. Begge har gjort sig bemærket som forbilleder inden for bæredygtig vækst, grøn genstart og håndtering af corona-krisen. 

– Vi fik mange spændende kandidater ind, og vi kunne simpelthen ikke vælge, da vi til sidst havde to fantastiske virksomheder tilbage i opløbet. Derfor går prisen i år til to kandidater: Det globale og det lokale forbillede inden for fremtidens virksomheder, der hjælper deres kunder med den grønne omstilling. Vinderne viser begge vejen for den bæredygtige vækst og velfærd, som er Gladsaxes vision med FN’s verdensmål som pejlemærker for udviklingen. De viser, hvad vi til sammen kan i Gladsaxe. Vi har både det nære fokus og det globale udsyn. Og der er brug for begge dele for at nå i mål, siger Gladsaxes borgmester Trine Græse. 

Gladsaxes ”overjordiske mine”

Den lokale vinder af Gladsaxe Erhvervspris 2020 er Jernpladsen A/S, der ejes af Henning Christensen. Jernpladsen har investeret i at anlægge Danmarks flotteste jernplads, da de flyttede fra Vandtårnsvej til Gladsaxe Ringvej.

Jernpladsen sorterer indleveret metal i utallige fraktioner, som sælges videre til omsmeltning og genanvendelse. Den nye jernplads er indrettet efter alle tænkelige miljøkrav i forhold til grundvandsikring, støjafskærmning og regnvandsforsinkelse i tæt dialog med Gladsaxe Kommune.

– Vi er stolte over, at I har skabt fremtidens jernplads her i Søborg, som gør det muligt for jeres kunder at bidrage til den bæredygtige omstilling. I er blevet Søborgs ”overjordiske mine”, der bidrager til at passe på klodens begrænsede råvareressourcer. I er et forbillede for hele branchen, sagde borgmester Trine Græse, da hun besøgte virksomheden.

– Vi takker for prisen, som er en stor ære og anerkendelse – også til vores personale, der har leveret en stor indsats, både da vi byggede den nye jernplads, da vi flyttede ud af den tidligere jernplads og så med hele corona-situationen oveni, siger ejer Henning Christensen. 

Lokale gaver

Vinderne blev valgt af en komite bestående af borgmester Trine Græse, erhvervsudviklingschef Freja Ludvigsen og tre repræsentanter fra Gladsaxe Erhvervsråd: Næstformand Mads Bøgelund Lauritzen fra MT Højgaard, Ebbe Skovsgaard fra Gladsaxe Håndværkerforening og Niels Brahm Andersen fra revisionsfirmaet Beierholm.

Begge vindere modtog et diplom og en glasskål fra den lokale virksomhed, Weidingerglas, fyldt med bæredygtig, håndlavet chokolade fra Mark Hermann Chocolate, der vandt Gladsaxe Erhvervspris i 2018. 

Skriv en kommentar