Feriepengene kan gøre mest nytte i oplevelseserhvervene

En saltvandsindsprøjtning til virksomhederne er på vej i form af de sidste to ugers feriepenge, som nu efter planen udbetales inden påske.

– Det er jeg utrolig tilfreds med. SMVdanmark var den første organisation, der tilbage i foråret foreslog at aktivere de ca. 100 mia. kr. i feriepenge, der ellers bare lå og samlede støv. De skulle ud at arbejde for at hjælpe et corona-nødstedt erhvervsliv, mente vi, siger Jakob Brandt, administrerende direktør i SMV.

– Og i øvrigt var det jo danskernes egne penge, som de selv har sparet op. Men det holdt hårdt. Vi fik læst og påskrevet af de store erhvervsorganisationer, at det kunne man da ikke. Det ville jo dræne virksomhederne for likviditet, var argumentet. Det illustrerer meget godt de stores vanetænkning, for den løsning vi også foreslog var, at statskassen lagde ud for virksomhederne. Og sådan blev det. I dag er alle jo enige om, at det er en rigtig god idé at frigive de penge.

-Det vi nu arbejder benhårdt for er, at feriepengene bliver kanaliseret det rigtige sted hen, så det skaber aktivitet og jobs i Danmark i stedet for import af fladskærms-tv’er fra Asien. Dér hvor pengene kunne gøre allermest nytte er i oplevelseserhvervene, som fx caféer, koncertsteder, bowlinghaller og hos underleverandører til hele Festdanmark, der er tvunget økonomisk i knæ efter ni måneders corona-krise. Og løsningen er forholdsvis enkel: Det er blot at udvide håndværkerfradraget til også at inkludere event- og oplevelseserhvervene som områder, hvor man kan få fradrag. Det har de erhverv hårdt brug for!

Skriv en kommentar