Nye selvstændige kan nu også få kompensation

Kastede man sig ud i livet som selvstændig, da sommersolen skinnede i 2020, og kort tid efter blev ramt af corona-restriktioner, var der frem til i 20. januar 2021 ingen hjælp at hente fra kompensationspakkerne.  Kravet var, at virksomheden skulle være startet inden coronakrisen. Men det bliver nu ændret af et bredt flertal i Folketinget, meddelte Erhvervsministeriet 20. januar. Dermed bliver det muligt for virksomheder, der er oprettet mellem 9. marts og 1. november 2020 at få adgang til de brede hjælpepakker. Det kræver dog, at den selvstændige har mindst én måneds omsætning at henvise til. Jakob Brandt, adm. direktør i SMVdanmark har vedvarende omtalt problemet for politikerne og er rigtig glad for, at de har lyttet. “Der skal lyde en stor tak fra mig. Det er afgørende for Danmark, at vi har et godt og sundt iværksættermiljø, og at vi giver de bedste betingelser for de tusindvis af virksomheder, der starter hvert år, også selvom vi befinder os midt i en coronakrise. Der er mange, der satsede deres sparepenge og blev selvstændige tilbage i 2020, blot for et par måneder efter at blive tvangsnedlukket eller pålagt andre restriktioner. De er kommet voldsomt i klemme med coronaens opblomstring. Jeg er derfor både glad og lettet over, at et stort flertal i Folketinget har været med til også at sikre hjælp til disse iværksættere,” siger han.

Skriv en kommentar