Restriktionerne skal følges op af bedre kompensationspakker

Et flertal i folketinget har netop indført en række restriktioner, fx nedlukning af natteliv efter midnat og kraftig anbefaling om at aflyse julearrangementer.

Jakob Brandt, adm. direktør i SMVdanmark, der organiserer 18.000 små og mellemstore virksomheder, ønsker kompensation indført øjeblikkeligt.

”Vi skal have genåbnet de kompensationspakker, vi kender fra tidligere, men de skal være bedre. Oprindeligt blev pakkerne skabt i starten af corona-tiden, hvor virksomhederne havde økonomisk sul på kroppen, så de havde noget at tære på. Men det fedt er brugt op i de brancher, der nu rammes for tredje gang, især i restaurations- og eventbranchen. Derfor skal kompensationen dække 100 pct.,” siger han.

Han efterspørger især en stærkt forbedret lønkompensationsordning:

”Det skal være muligt at sende sine medarbejdere hjem på lønkompensation i december til 100 pct. af lønnen. Og det bør ikke kun være en ordning for de formelt tvangslukkede virksomheder. Det bør være for alle virksomheder, der kan dokumentere et stort omsætningstab i december, fx julefrokostleverandøren, der lige nu har meget lidt at lave. Med de opsigelsesfrister vi har i Danmark, der er lønnen reelt en fast omkostning, når vi kun taler en måned frem, og derfor bør alle kunne bruge ordningen,” siger Jakob Brandt.

I øvrigt ærgrer han sig over, at det overhovedet skal være nødvendigt med nye restriktioner.

”Men hvis sundhedseksperterne mener, at det er det rigtige at gøre, så skal der som minimum straks følge kompensation med,” siger Jakob Brandt. Han nævner, at pakkerne fx bør dække alle omkostninger, inkl. sæsonvarer der er usælgelige efter nytår

Skriv en kommentar