Traditionen blev holdt i hævd. Gladsaxe håndværkerforening mødtes til fugleskydning for 75. gang

Af Niels Rasmussen

Fugleskydning er en gammel spansk tradition, der i hvert fald kan spores tilbage til 1200-tallet. Derfra bredte traditionen sig op gennem Europa, og i Danmark findes der beretninger om arrangementer i 1700-tallet.

I fredags mødtes 27 medlemmer af Gladsaxe Håndværkerforening til den årlige fugleskydning, der finder sted ved Aldershvile Slotspavillon. Den første fugleskydning i foreningen fandt sted i 1947, da det senere æresmedlem Jacob Holm blev fuglekonge

Medlemmerne mødtes ved Aldershvile Slotsruin, hvor snakken gik lystigt, indtil man med fanebærer og næstformand Johnni Regnarsson i spidsen gik til slotspavillonen til fotografering og spisning. Derefter gik man i gang med både skydning og keglespil. 25 af medlemmerne havde mod på at deltage i skydekonkurrencen

Traditioner skal plejes, og det gjorde håndværkerne ved at gå fra slotsruinen til slotspavillonen med fanebærer Johnni Regnarsson i spidsen. Foto: Bent Raspe-Pedersen

Årets fuglekonge blev Peter Klindt Jørgensen. Han skal stå for arrangementet næste år ved modtagelsen på Slotsruinen samt salg af lodder under frokosten. Claus Sundenæs blev kronprins, og det medfører, at messingpladen på den nedskudte fugl skal udføres af kronprinsen. Poul B. Andersen blev keglekonge og får sit navn på keglepokalen. Christian Juul Jensen Becker er ny våbenmester med ansvar for våben og ladning. Det sker i samarbejde med en anden udvalgt for at undgå ulykker.

Foreningens formand Søren Muldgaard kunne ønske til lykke med de nye titler. Foto: Bent Raspe-Petersen.